Авдіївка відзначила третю річницю звільнення. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У неділю, 30 липня, на бульварі Шевченка в Авдіївці відбувся урочистий мітинг, присвячений третій річниці визволення міста від незаконних збройних формувань.

В заході взяли участь городяни, військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади ЗС України, що захищає місто, голова військово-цивільної адміністрації Павло Малихін, представники громадських організацій, обласної влади, духовенства.

“Незважаючи на обстріли бойовиками українських позицій у промзоні та будинків мирних жителів у південній частині населеного пункту, на захід вийшли чимало містян. Відбулася церемонія нагородження військовослужбовців, громадських діячів”, – ідеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

Жителі Авдіївки

Відзнаки “За оборону Авдіївки” отримали більше ста бійців 72 омбр та інших підрозділів, що захищають місто. Голова ВЦА адміністрації подякував військовим; авдіївчани вшанували хвилиною мовчання бійців, які віддали життя за їх рідне місто.

Командир 72-ї бригади полковник Андрій Соколов

“Такі ж відзнаки отримають родичі всіх 48 бійців 72 омбр та прикомандированих до нас підрозділів, що загинули під час оборони Авдіївки”, – зазначив командир бригади полковник Андрій Соколов.

Місце загибелі лейтенанта Андрія Дергача

У продовження урочистостей він взяв участь у відкритті пам’ятного знаку на честь полеглих в січнево-лютневих боях 2017 року, що встановлений на місці загибелі командира 9-ї роти старшого лейтенанта Леоніда Дергача, посмертно нагородженого орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню, повідомила прес-служба 72-ї бригади.

Як писала “Новинарня“, напередодні 93-тя бригада розповіла, як завдяки фарту звільнила Авдіївку три роки тому.

Читайте також про урочистості з нагоди звільнення міста 2016 року:
Прифронтова Авдіївка відзначила другу річницю визволення від “ДНР”.
ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна