Український пілот героїчно посадив літак турецької авіакомпанії, розбитий градом

 

Літак турецької Atlasglobal, пілотований українськими льотчиками, здійснив у Стамбулі екстрену посадку, попри розбите градом скло і кабіну.

Про це повідомляють турецькі ЗМІ.

Як пише газета Milliyet, інцидент стався напередодні, 27 липня, о 18:10, коли Airbus A320 вилетів зі Стамбула в Північний Кіпр, аеропорт Ерджан.

Як пояснив пілот Олександр Акопов, на висоті 4 тисячі футів літак потрапив у грозу, якою накрило Стамбул. Величезний град розбив носову частину літака та скло в кокпіті (кабіні пілотів).

У таких умовах пілоти вирішили повернутися в аеропорт Стамбула.

“Ми вирішили приземлитися. Ми нахилили борт, щоб побачити злітно-посадкову смугу з бічних вікон. Ми свідомо пішли на цей крок”, – розповів Акопов, додавши, що диспетчери аеропорту супроводжували його на посадку.

В результаті літак із 121 пасажиром і шістьма членами екіпажу успішно приземлився в аеропорту імені Кемаля Ататюрка.

Відео посадки літака оприлюднене низкою турецьких ЗМІ, на записі чути, як посадка супроводжується вигуками: “Він не сяде!”

“Дякуючи досвіду і холоднокровності наших пілотів, посадка була успішною. Після посадки 121 пасажира і 6 членів екіпажу було переведено до іншого літака і відправлено в Ерджан”, – ідеться в повідомленні авіакомпанії Atlasglobal.

Видання зазначає, що капітан Олександр Акопов має за плечима досвід у 13 908 годин польотів, він проходив через комп’ютерні симуляції різних авіаційних ситуацій, що дозволило йому “обійти негоду без жодних проблем”.

Читайте також:
Не теракт, а старе кохання. Чоловік, який захопив літак “Єгипетських авіаліній”, здався поліції Кіпру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна