АТО: 27 обстрілів, троє поранених, результативний вогонь у відповідь

 

Упродовж минулої доби, 24 липня, незаконні збройні формування 27 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, з них 23 рази – у проміжку між 18:00 і 24:00.
Троє українських військових отримали поранення.

“У відповідь на провокації ворога сили АТО відкривали вогонь переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів”, – ідеться у зведенні прес-центру штабу АТО за добу.

“Денне затишшя після 18-ї години змінилося активізацією незаконних збройних формувань на усіх напрямках”, – зазначили у штабі.

На Луганському напрямку до 18:00 бойовики били з гранатометів по наших позиціях у Кримському. А близько 14-ї години ворог випустив п’ять мін калібру 82 мм по опорних пунктах у Кряківці. Крім того, вдень зі стрілецької зброї бандформування вели вогонь в районі Новоолександрівки.
Увечері ворог відкривав вогонь по позиціях ЗСУ зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів поблизу Донця, Малинового, Катеринівки, Новозванівки, Станиці Луганської.

Близько 21-ї години група бойовиків, в ході розвідки, намагалась наблизитись до позицій сил АТО неподалік селища Трьохізбенка. Українські військові вчасно виявили противника і вогнем зі стрілецької зброї примусили відступити.

На Маріупольському напрямку бандформування били по наших укріпленнях із гранатометів у районі селищ Лебединське, Красногорівка, Новотроїцьке, Широкине.
Двоє наших військових отримали поранення в наслідок обстрілу зі стрілецької зброї позицій сил АТО неподалік Богданівки.
Майже о 23-й годині злочинці застосовували міномети калібру 120 та 82 мм по Красногорівці.

На Донецькому напрямку під мінометним та гранатометним вогнем опинились українські опорні пункти поблизу Адіївки та на шахті “Бутівка”.
Крім того, о 21-й годині бойовики з гранатомета били по силах АТО в районі Світлодарська. В результаті цього обстрілу наш військовий отримав поранення.

“Варто додати, що в вечері та вночі, практично після кожного обстрілу ворога, наші військові відкривали вогонь у відповідь. За оперативними даними, у противника є втрати як у живій сили, так і у техніці і озброєнні”, – йдеться у зведенні.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” застосували під Красногорівкою новий вид забороненої зброї, – СЦКК

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна