Бойовики “ДНР” застосували під Красногорівкою новий вид забороненої зброї, – СЦКК

 

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін отримала інформацію про те, що бойовики “ДНР” готуються до використання нового виду забороненої зброї.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Українською стороною СЦКК отримані дані про початок використання бойовиками незаконних збройних формувань ОРДО мобільних чотириствольних реактивних систем залпового вогню, розроблених у 2015 році так званим «Республіканським центром науково-дослідницьких та дослідно-конструкторських робіт ДНР»”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що один із таких виробів бойовики застосували під час обстрілу населеного пункту та позицій Збройних сил України в районі Красногорівки 20 липня 2017 року.

“Враховуючи результати його бойового застосування, цілком ймовірно, що найближчим часом цей вид РСЗВ буде доволі часто застосовуватись НЗФ ОРДО при обстрілах населених пунктів та позицій сил АТО, незважаючи на те, що використання реактивних систем залпового вогню категорично заборонено Мінськими угодами”, – припускають у штабі.

Зазначається, що українська сторона СЦКК передала спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ наявні фото та відеоматеріали щодо цього виробу та сподівається, що це допоможе краще ідентифікувати невідомі місії типи озброєння на території ОРДО та ОРЛО.

“Використання цього озброєння з боку незаконних збройних формувань ОРДО свідчить про грубі порушення Мінських домовленостей, відверте небажання дотримуватись взятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи, свідоме планування та здійснення терористичних актів проти мирного населення”, – наголошується у повідомленні.

Читайте також:

Подробиці бою під Красногорівкою: ДРГ “ДНР” прийшла о 4-й ранку і втратила чотирьох своїх. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна