Головним у пологовому будинку Кременчука може стати “народний лікар” з “ЛНР”

 

Головним лікарем пологового будинку в Кременчуці Полтавської області можуть призначити спеціаліста, який очолював Луганську клінічну лікарню і відомий своїм лояльним ставленням до бойовиків “ЛНР”.

Про це повідомляє сайт “Кременчуцький телеграф“.

За інформацією видання, головний лікар міського пологового будинку Кременчука Ярослав Прокопчук залишає посаду, яку обіймав 19 років, хоча заяву про звільнення ще не писав.

За інформацією “Телеграфу”, однією з кандидатур на зміну є Володимир Клімов.

Після окупації Луганська, у вересні 2014 року, він був призначений керувати Луганської клінічною лікарнею і заявив про те, що особисто контролюватиме перерозподіл житла тих медпрацівників обллікарні, які виїхали з Луганська.

До проголошення “Луганської народної республіки” Клімов керував обласним перинатальним центром. А зараз працює начмедом одного з пологових будинків Бєлгорода (Росія).

Кандидатуру Клімова на посаду головного лікаря Кременчуцького пологового будинку запропонував Ростислав Зауральский – лікар-трансфузіолог того ж пологового будинку, а також відомий волонтер, який зі своєю командою врятував на фронті багато українських бійців.

“Я дійсно запропонував віце-меру Ользі Усановій кандидатуру Клімова. Головний лікар пологового будинку – це дуже відповідальний пост, як у професійному плані, так і в адміністративному. Зовсім випадково я поспілкувався зі старим знайомим з Луганська, колишнім обласним акушер-гінекологом Луганської області, Володимиром Клімовим. Він мені розповів всі перипетії життя після окупації Луганська, свого переїзду в Росію і т. д. І висловив своє побажання повернутися в Україну”, – підтвердив Зауральский у коментарі “Телеграфу”.

На думку медика, Клімов – “фахівець з великої літери”. А серед своїх колег у місті Зауральський “не бачить” гідних кандидатур на посаду головного лікаря пологового будинку.

“Враховуючи, що Володимир – лікар із вищою категорією з акушерства, з вищою категорією з організації охорони здоров’я, кандидат медичних наук. Людина, яка організувала Луганський перинатальний центр, побудувала, очолювала. Автор близько ста наукових робіт. З дуже з хорошими рекомендаціями лікарів, які з ним працювали. Тому я і запропонував його кандидатуру”, – пояснив Зауральский.

Неоднозначну біографію Клімова Зауральский прокоментував так:
“По-перше, за даними контррозвідки, він перед Україною чистий. Тобто, зі зброєю і прапорцями [“ЛНР”] помічений не був. А щодо роботи… Лікар завжди залишається лікарем. І повинен ним залишатися. А те, що він не покинув своїх пацієнтів, коли всі «злиняли», – це, по-моєму, тільки на заслугу”, – вважає волонтер.

“До речі, наскільки я знаю, багато лікарів потім таки повернулися і завтра там працюють. Часи були похмурі й незрозумілі. Головне, наших фахівців, які можуть і хочуть приносити користь Україні, повернути додому”, – наголосив Зауральський.

При цьому Клімов значиться в базі даних сайту “Миротворець” як сепаратист-пропагандист, який надавав медичну допомогу бойовикам під час військових дій.

Читайте також:
Лікар-сепаратист, екс-заступник міністра в “ЛНР”
чудово живе в Києві і готується до держслужби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.