93-тя бригада: легендарна “беха” “Акула” все ще в строю

 

прес-служба 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ
ППД – смт Черкаське (Новомосковський район, Дніпропетровська область)

(FB)

На фото – броньована легенда. Бойова машина піхоти з позивним «Акула», яка разом з 5-ю механізованою ротою (наразі 2 МР) пройшла крізь полум’я найгарячіших зіткнень на Донбасі від початку російської агресії.

Нестримна «Акула» брала участь у штурмі Карлівки, потім – Авдіївки. Наганяла жаху на ворога, з превентивними рейдами виїжджаючи на Ясинувату.

«Акула» з серпня 2014 року і до самого виходу 5-ї роти звідти провоювала в ДАПі. Не стоячи на позиціях в капонірі, а весь час на бойових виїздах. З пекла Донецького летовища легендарна БМП виїхала практично неушкодженою – з вирваним катком.

Відвоювала в Пісках. Відвоювала в Мар’їнці. В Кримському та поблизу Бахмутської траси.

Розфарбувати її вирішили на початку літа 2014 року – хлопці задумували зобразити агресивну жовно-блакитну акулу, що триматиме в зубах червоно-синьо-чорну, у кольорах пропутінських терористів, рибку. Проте композиція так і залишилась незавершеною, тому що банально бійцям не вистачило фарб. А потім почались щоденні бої, без перепочинку.

«Беха» «Акула» все ще в строю. Зовсім скоро її відправлять на капітальний ремонт, а згодом вона знову неодмінно вирушить з нами на фронт. І воюватиме до перемоги.

Читайте також:
Перед початком “хлібного перемир’я” 93 омбр відбила атаку бойовиків
під Жолобком

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна