Родичі жертв рейсу MH17 провели мовчазний пікет посольства Росії в Гаазі

 

До третіх роковин катастрофи малайзійського “Боїнга” рейсу MH17 на Донбасі родичі жертв влаштували мовчазний протест біля посольства Росії в Гаазі, повідомляє RTL Nieuws.

Члени сімей загиблих у парку навпроти посольства Росії в Нідерландах встановили символічну лавку пам’яті, на якій прикріплена меморіальна табличка з написом: “Чекаємо на відповідальність і повну ясність”, а нижче розміщено напис російською мовою: “Гуманність вище від політики”.

Протягом години рідні загиблих сиділи в парку. Вони вимагали від Росії “припинити грати в ігри”, розкрити правду про трагедію.
Пікетувальники передали письмове звернення в російське посольство.

17 липня виповниться три роки з моменту катастрофи рейсу MH17.

На початку червня стало відомо, що осіб, обвинувачених у причетності до катастрофи лайнера “Малайзійських авіаліній” на Донбасі, планують судити в Нідерландах в рамках нідерландського законодавства.

Читайте також:
Лавров не хоче вірити Bellingcat, який навів докази того,
що рейс МН17 збито російським ЗРК “Бук”

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року біля Тореза в Донецькій області (район, підконтрольний бойовикам “ДНР”).
Загинули всі 298 осіб, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито ракетним комплексом, який прибув із Росії. В РФ уперто заперечують будь-які докази їх причетності до злочину.

Як повідомляла “Новинарня“, 5 червня ц.р. команда розслідувачів Bellingcat заявила, що їм вдалося виявити “відсутню ланку” для ідентифікації російського «Бука», який збив малайзійський “Боїнг”. Вони знайшли в соцмережах фотографію, на якій видно маркування ЗРК “Бук” №332, знятого до його транспортування в колоні до України в червні 2014 року.
Також визначено особи сімох військових водіїв РФ, які тоді транспортували “Буки” з Курської області на Донбас.

Читайте також:
Bellingcat: Із записів можна встановити,
хто з керівництва РФ дав наказ “Буку” збити “Боїнг”

Розслідування катастрофи MH17: голос організатора перевезення комплексу “Бук” належить генералу з РФ Дубінському

Генпрокуратура встановила сто людей,
причетних до збиття з “Бука” літака рейсу MH17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна