Група “повстанців” із 54-ї бригади стала до лав батальйону “Донбас”

 

Група військовослужбовців із 54-ї механізованої бригади ЗСУ – колишніх “добробатівців”, які публічно висловлювали невдоволення умовами перебування та навчань на Чугуївському полігоні, – повернулися на передову в АТО і стали до лав нового підрозділу.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на одну з учасниць конфлікту, мінометницю ЗСУ Валерію Бурлакову.

За її словами, 15 липня вона та інші екс-“добробатівці” стали бійцями 46-го окремого батальйону “Донбас-Україна” Збройних сил України.

Як відомо, цей підрозділ був створений взимку 2015 року на основі бійців батальйону “Донбас” Національної гвардії, що забажали перейти до лав Збройних сил.
Останнім часом “Донбас-Україна” перебуває біля лінії розмежування на Світлодарській дузі.

Лєра Бурлакова написала з цього приводу в соцмережі:
“Особисто для мене “Донбас” – це про те, що неможливе можливо (і мова зараз не про те, як відбувалося наше переведення – хоча це теж…)
У далекому 2014 році першим моїм кроком до війни була анкета на сайті “Донбасу”. Я розуміла, що в мене немає ані бойового досвіду, ані хоча б досвіду строкової служби. Що жіноча стать – це теж не плюс, м’яко кажучи. Що мені, скоріше за все, ніхто навіть відповість.
І мені не відповіли.
Потім було все, що було. Піски. Бутівка. Дуга. 5,45 мм. 30 мм. 122 мм. Різні люди. Різні шеврони. Але саме про цей я десь у глибині душі завжди мріяла.
… І – так, нам тут добре”.

Також Бурлакова зазначила, що при переведенні в новий підрозділ кадровики 54-ї бригади позбавили її звання молодшого сержанта, наданого 4 січня 2017 року.

“Написали у військовому квитку, що запис “зроблено помилково”, тепер я солдат”, – пояснила військова.

Днем раніше Бурлакова так писала про переїзд у новий підрозділ: “Автобус, який нам за наказом вищого командування надала для переїзду 54омбр, дивом проїхав 90 км і зламався остаточно.
Купили плівку, накрили волонтерський шишарик (вантажівка ГАЗ-66 із фургоном – “Н”), який в нас у 54-й ледь не віджали  :))), їдемо далі.
І на цьому закінчуємо цей серіал про х….у армію. Бо далі в нас все буде добре”.

Нагадаємо, мінометниця Бурлакова та її побратими раніше “легалізувалися” у складі ЗСУ з умовою, що вони служитимуть разом. Коли командування у 54 омбр спробувало розділити їх по різних бригадах, “добровольці” оголосили голодування.
Вони вимагали повернення на фронт, протестуючи також проти незадовільних умов та відсутності навчань на полігоні під Чугуєвом.

Наприкінці грудня 2016 року Бурлакова була серед тих, кого в Маріуполі нагороджував президент Петро Порошенко. Вона отримала медаль “За військову службу Україні”.

Читайте про це у великому матеріалі “Новинарні“:
“Люди іншої армії”. Яку війну ведуть вчорашні добровольці у лавах ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна