Нардеп Дейдей отримав поранення в зоні АТО. ФОТО

 

Євген Дейдей

За інформацією Донецької обласної прокуратури, нардеп від фракції “Народний фронт” Євген Дейдей отримав поранення, приїхавши в зону АТО.
Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

“Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом отримання поранення народним депутатом України Євгеном Дейдеєм.
Попередньо встановлено, що Євген Дейдей отримав зазначене поранення під час бойових дій, 14 липня 2017 року приблизно о 18.00, в районі промислової зони м. Авдіївка“, – написала Сарган.

За її словами, після надання первинної медичної допомоги, з діагнозом “осколкові поранення”, народного депутата направлено до військового шпиталю № 66 м. Покровська.

“Поранення не важке”, – уточнила згодом речниця прокуратури.

Кримінальне правопорушення за фактом поранення попередньо кваліфіковано за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) КК України, повідомила Сарган.

Фото: ФБ Ігор Мосійчук

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук поширив у “Фейсбуці” фото, на яких видно, що Дейдей поранений у праву ногу, йому надають допомогу.

Мосійчук повідомив, ніби нардеп потребує переливання крові. Лариса Сарган у коментарях це заперечила.

“Пораненого на Східному фронті під Авдіївкою народного депутата Євгена Дейдея гвинтокрилом евакуюють в Дніпро.
Всім дибілам в незалежності від посад і місця роботи, яким смішно з цього поранення, – щоб ваших рідних щодня так ранили!” – написав Мосійчук.

У зведенні за 18:00 штаб АТО не повідомляв про обстріли Авдіївки та поранених українських військових чи цивільних.

На запитання, як Дейдей опинився під обстрілом в Авдіївці, Ігор Мосійчук у “Фейсбуці” відповів, що “він там із полком [МВС] “Київ”.

Як відомо, в Авдіївській промзоні несе службу 72-га бригада ЗСУ. Поліція не бере участі в бойових діях “на передку”.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Євгена Дейдея, в діях якого вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн. грн. (ч. 3 ст. 168-2 Кримінального кодексу).
3 липня Регламентний комітет ВР не підтримав подання щодо Дейдея, заявивши, що вважає його необґрунтованим.
11 липня Рада відмовилася дати згоду на позбавлення Дейдея депутатської недоторканності.

Читайте також:
Поданням про збагачення ГПУ прикривала нардепа Дейдея,
засудженого раніше за розбій, – Луценко

29-річний одесит Євген Дейдей, уродженець Рені – учасник АТО (до осені 2014 року), надалі – координатор батальйону патрульної служби міліції спеціального призначення “Київ-1” ГУ МВС у столиці.
Кавалер ордена “За мужність” III ступеня (серпень 2014). Нагороджений главою МВС пістолетом “Глок 17” (березень 2015).

10 вересня 2014 року на з’їзді партії “Народний фронт” разом із іншими командирами добровольчих батальйонів був включений до військової ради “НФ”.
32-й номер партсписку. Член МДО “Депутатський контроль”.

За даними деяких ЗМІ, до депутатства Дейдей мав непогашену чи незняту судимість. У 2011 році він нібито був притягнутий до кримінальної відповідальності як співучасник трьох групових розбійних нападів на громадян Одеси і засуджений Суворовським районним судом м. Одеса, але натомість завдяки зв’язкам батька – екс-депутата Ренійської міськради від “Нашої України” – став слідчим РВ міліції Суворовського району.

Як заявляє нардеп Ігор Луценко, Євген Дейдей отримав 5 років позбавлення волі з іспитовим строком у 3 роки. Але він не виконав покладених на нього судом обов’язків і з 2013 року “переховується від органів кримінально-виконавчої системи”; нардепа покриває однопартієць, глава МВС Арсен Аваков.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.