Могеріні – Лаврову: Мінські угоди мають виконуватись

 

Мінські угоди мають виконуватися – про це заявила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні за результатами зустрічі в Боюсселі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у вівторок, 11 липня, повідомляє “Укрінформ“.

Могеріні зазначила, що сторони обговорили ситуацію на сході України і в Криму.

“Для Європейського Союзу важливою є повна імплементація Мінських домовленостей”, – підкреслила глава дипломатії Євросоюзу.

“Це очевидно, що в нас немає однакових позицій у багатьох питаннях, але важливо, що наш діалог триває”, – сказала також Могеріні.

За її словами, Євросоюз і РФ намагаються співпрацювати в питаннях, де це можливо.

При цьому вона заявила, що висловила Лаврову стурбованість з боку ЄС з приводу політики Росії щодо громадянського суспільства і прав людини.

У свою чергу Сергій Лавров заявив, що це саме Євросоюз заморозив багато питань співпраці з Росією.

Як відомо, це був перший візит глави МЗС РФ Сергія Лаврова в Брюссель після 2013 року і з часу накладення санкцій ЄС на Росію через її агресію проти України та анексію Криму.

Федеріка Могеріні серед інших лідерів Євросоюзу 12 липня приїздить до Києва на саміт Україна-ЄС.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна