З вересня почнеться новий етап шляху до ЄС, – Порошенко

 

Українська влада планує скоординувати свої дії із лідерами ЄС щодо подальшого зближення із Євросоюзом.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив президент Петро Порошенко.

“З 1 вересня 2017 року розпочнеться якісно новий етап нашого шляху до Європейського Союзу. Це – етап глибинних та всеохоплюючих реформ, який вимагатиме максимальних зусиль та об’єднання всіх гілок української влади, бізнесу, громадянського суспільства заради побудови кращого європейського майбутнього для українського народу”, – ідеться в повідомленні.

Порошенко заявив, що у середу (12 липня) він із лідерами ЄС на саміті Україна-Євросоюз у Києві скоординується, “як забезпечити максимально ефективне і швидке досягнення мети, закладеної в Угоді [про асоціацію], і перейти на новий етап нашого партнерства”.

“Угода про асоціацію була однією з ключових вимог і сподівань Євромайдану. І я радий, що ми разом спільними зусиллями змогли її досягнути. А Кремль, який мобілізував всі свої ресурси проти Угоди про асоціацію, цинічно порушив міжнародне право, розпочав агресію проти України, зазнав чергової поразки.
Переконаний, ми переможемо. Україна обов’язково буде в сім’ї європейських народів – і в ЄС, і в НАТО“, – написав Порошенко.

Як відомо, до Києва на саміт прибудуть голова Євроради Дональд Туск та Єврокомісії – Жан-Клод Юнкер.

Як інформувала “Новинарня“, 11 липня Європейський Союз завершив ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.
Повноцінна реалізація Угоди почнеться з 1 вересня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна