Від примусу – до рекрутингу й сервісу. В Україні стартує реформа військкоматів

 

1 серпня із Чернігівської області стартує реформа системи військових комісаріатів України.
Експеримент проходитиме на базі Чернігівського обласного та Козелецького районного військкоматів.

Як інформує “Новинарня”, в рамках пілотного проекту адміністративно-примусові функції ОВК та РВК мають трансформуватися в рекрутингові та соціально сервісні, відповідно до стандартів НАТО.

“Ми хочемо відійти від радянських військкоматів. Військкомат потрібен для того, щоб надавати послуги, і це не має відволікати від внутрішніх завдань – роботи з документами, мобілізованими, підготовкою кадрів”, – сказав у коментарі “Новинарні” керівник прес-служби ОК “Північ” Віталій Кирилов.

У військкоматах буде створена відкрита та закрита зона. У відкритій зоні встановлять прозорі двері – “для зменшення корупційної складової”.

“Якщо військовослужбовець, ветеран чи призовник звертається за довідкою, не треба бігати по кабінетах, все буде в одному місці”, – розповів полковник Кирилов про переформатування ОВК і РВК.

У холах облаштують “рецепцію”, яка працюватиме за принципом відкритого вікна.
Працівник відповідатиме на всі запитання відвідувачів, а якщо питання будуть специфічного напрямку – викликатимуть відповідного працівника.

Під час реалізації пілотного проекту відвідувачів зустрічатиме нова вивіска на військкоматах – “територіальний центр комплектування та соціальної підтримки”.

Усіх, хто звертатиметься до комісаріатів, запитуватимуть про недоліки. “Військкоматівці рекомендують давати об’єктивну критику, яку врахують у подальшій роботі”, – зазначив Віталій Кирилов.

Також ОВК й РВК зможуть працювати з громадянами онлайн. Були подані заявки до Міністерства оборони та місцевих органів вдали для отримання нових комп’ютерів, веб-камер і додаткових ліній зв’язку, аби створити call-центр для військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей.

Як ідеться в сюжеті Військового ТБ, яке поширила прес-служба МОУ, за моделлю, відпрацьованою на Чернігівщині, з 2018 року працюватимуть всі військкомати України.

Нагадаємо, у січні ц.р. начальник Генерального штабу Віктор Муженко заявив, що робота військових комісаріатів потребує “перезавантаження”, виходу на новий рівень задля якісного комплектування Збройних сил, підтримки та соціальної адаптації військовослужбовців, які пройшли через бойові дії на Сході України.
За словами генерала армії Муженка, одним із шляхів підвищення ефективності роботи військових комісаріатів має стати їх переформатування у територіальні Центри комплектування та соціальної підтримки.

автор: Ольга Гордійчук

Читайте також:
Антикорупціонеру Шабуніну принесли повістку у військкомат.
Він кличе з собою пресу

В Тернополі на хабарництві попався один із керівників військкомату

Учасник АТО: “Цитадель військкоматів”
абсолютно не хвилюють реальні проблеми армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна