Комітет Пинзеника не схвалив подання на третього нардепа поспіль

 

Регламентний комітет Верховної Ради визнав недостатньо обґрунтованим подання на зняття депутатської недоторканності з члена Радикальної партії Ляшка Андрія Лозового.
Про це заявив в.о. голови комітету Павло Пинзеник на засіданні, яке транслював телеканал “112 Україна“.

“Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Лозового, підтримане та внесене до ВР генеральним прокурором Луценком 21 червня 2017 року №0719365-17 є законним і вмотивованим, оскільки ініційований подано належним  суб’єктом подання, однак є недостатньо обґрунтованим, зокрема, як випливає з подання, воно ґрунтується на доказах, отриманих до відкриття кримінального провадження 20 червня 2017 року”, – сказав Пинзеник.

За його словами, висновок комітету буде спрямований голові Верховної Ради для прийняття рішення в сесійній залі.

Лозовой на засіданні попросив Регламентний комітет підтримати подання ГПУ для його розгляду в сесійній залі – так само, як це робили нардеп Довгий, подання щодо якого комітет не підтримав напередодні.

У Генпрокуратурі Андрія Лозового підозрюють в ухиленні від сплати податків у розмірі 1,8 млн. гривень.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив журналістам, що виправдання Лозового неспроможні, адже нема підтверджень того, що йому передавали спадок прадід із Рівненської області (нерухомість) і дід із Росії (коштовності).

Як повідомляла “Новинарня“, 3 липня Регламентний комітет ВР не підтримав подання ГПУ про зняття з недоторканності з депутата від фракції “Народного фронту” Євгена Дейдея у справі про незаконне збагачення, 4 липня – щодо Олеся Довгого з “Волі народу” у провадженні про дерибан землі в Києві.

Як роз’яснили в ГПУ, за результатами розглядів цих подань Комітетом ВР з питань регламенту було прийнято рішення про направлення голові Верховної Ради висновків комітету, самого подання та пояснення нардепів.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості одразу з п’яти народних депутатів – Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова. 29 червня він вніс також подання щодо нардепа від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна.

Перше подання щодо “радикала” Лозового надсилалося у ВР ще в травні, однак воно було повернуто в Спеціальну антикорупційну прокуратуру на доопрацювання. Сам Лозовий повідомив, що подав до суду позов до генпрокурора Юрія Луценка про захист честі, гідності та ділової репутації.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна