До Ради пішло подання на притягнення до відповідальності “радикала” Лозового

 

Генеральна прокуратура направила до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Радикальної партії Андрія Лозового. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Вона опублікувала копію подання генпрокурора Юрія Луценка, у якому зазначено, що подання містить додаток на 18 аркушів.

Цитата з Юрія Луценка: “Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата А.Лозового, в діях якого вбачаються ознаки навмисного ухилення від сплати податків в розмірі 1,846 млн. грн. (1 846 561,1 грн, що в три тисячі разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян), ч.2 ст. 212 КК України”.

Згадана стаття охоплює “ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів”, (…) якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах.
Покарання – штраф від 500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:
Луценко завернув до САП подання на зняття недоторканності з двох нардепів,
зокрема Лозового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна