Європарламент схвалив додаткові торговельні преференції для України

 

Європейський парламент сьогодні, 4 липня, проголосував за надання Україні додаткових торговельних преференцій.

“За” проголосували 566 євродепутатів, “проти” – 96, повідомляє “Європейська правда“.

“Ми досягли згоди під час тріалогу, тому що Україна розраховує на нашу підтримку. Ми маємо пам’ятати, що український уряд намагається впроваджувати реформи на тлі наслідків від нелегальної анексії Криму, а також військового конфлікту на сході, спровокованого Росією. Надаючи нові преференції, ми хочемо підтримати продовження реформ і надати поштовх для збільшення обсягів торгівлі”, – сказав доповідач з українського питання, євродепутат від Польщі Ярослав Валенса.

Відповідно до досягнутих домовленостей, квоти на томати, пшеницю, кукурудзу та мед будуть збільшені, але не в тому обсязі, як раніше це пропонувалося Європейською комісією.

Як писала “Новинарня“, встановлено такі річні квоти: томати оброблені – 3 000 тонн (початкова пропозиція – 5 000 тонн), пшениця – 65 000 тонн (початкова пропозиція – 100 000 тонн), кукурудза – 625 000 тонн (650 000 тонн), ячмінь – 325 000 тонн (350 000 тонн).

Крім того, з пропозицій щодо надання квоти на безмитне ввезення було виключено сечовину.

Преференції будуть запроваджен на строк до трьох років як доповнення до Угоди щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Ухвалене сьогодні Європарламентом рішення ще має бути затверджене Радою ЄС.

Київ розраховує на та, що тимчасові автономні торговельні преференції Європейського Союзу для України почнуть діяти вже восени.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.