Уряд запустив флешмоб “Пенсії не гречка!” для просування пенсійної реформи

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підтримав ініціативу “Пенсії не гречка!”, що полягає в пропагуванні невідкладного проведення пенсійної реформи.
Про це він написав у “Фейсбуці” 30 червня.

“Дійсно дуже важливо те, що, запроваджуючи щорічну автоматичну індексацію пенсій, ми забираємо пенсії з рук популістів-політиків, які завжди використовували їх підвищення винятково як передвиборчий інструмент. Тому, підтримую творчу ідею молодих колег і приєднуюсь до флешмобу #ПенсіїНеГречка!” – зазначено на сторінці Гройсмана.

Раніше з ініціативою такого флешмобу виступив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Загалом урядовці просять підтримати чотири законопроекти Кабміну з пакету пенсійної реформи.

“Пенсії – не гречка! Звертаємось до всіх депутатів з проханням скласти “пенсійну зброю” і підтримати реформу”, – сказано в повідомленні.

Перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова на брифінгу заявила, що збалансувати бюджет Пенсійного фонду реально за сім років, якщо Верховна Рада прийме потрібні законопроекти.

“Якщо ми приймемо ту реформу, яку уряд вже направив на розгляд Верховної Ради і просить депутатів підтримати її, яку ми розробили разом з міжнародними партнерами, то це нам дозволить в довгостроковій перспективі за сім років збалансувати Пенсійний фонд”, – сказала Маркарова, яку цитує “Укрінформ”.

Заступниця міністра нагадала, що зараз дефіцит Пенсійного фонду України становить 141 млрд. грн.

“Тобто, це діра, яка з одного боку є загрозою для бюджету, а з іншого – не дає можливості виплатити гідні пенсії нашим громадянам. Відповідно, коли ми дивимося на макрорівні, то кошти на це витрачаються великі, а коли дивимося на рівні конкретної людини – пенсії в нас мізерні”, – зазначила Маркарова.

“Дефіцит в 141 млрд. буде зберігатися наступні три роки. Потім протягом чотирьох років буде скорочуватися”, – додала вона.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.