Розвідгрупу “ЛНР” ліквідували не ножами, а стрілецькою зброєю, – комбриг 93 омбр

 

Розвідгрупу бойовиків “ЛНР” під селом Жолобок було знижено не ножами, як писав журналіст Юрій Бутусов, а вогнепальною зброєю.
Про це заявив командир 93 омбр полковник Владислав Клочков.

Заяву комбрига поширила прес-служба на сторінці бригади у “Фейсбуці”.

У поясненні сказано, що 24 червня з району села Жолобок у глибину позицій 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних сил України з метою проведення диверсійно-розвідувальних заходів висунулася висунулася розвідувальна група розвідувальної роти 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу самопроголошеної терористичної організації “ЛНР”.

Групою керував кадровий російський офіцер – капітан Щербак Олександр Олександрович, позивний “Алекс”, який, крім того, виконував обов’язки інструктора розвідроти.

“Наміри [ДРГ] були своєчасно виявлені підрозділами нашої військової частини”, – заявив полковник Клочков.

“Обійшовши ворога та маючи тактичну перевагу, наші військовослужбовці запропонували супротивнику скласти зброю без бою, гарантуючи життя та безпеку. Командир групи та снайпер здійснили спробу збройного опору і були ліквідовані у ближньому вогневому бою, але не ножами, сокирами чи списами, як подали це окремі ЗМІ”, – розповів комбриг.

“Решта – сапер, снайпер і два кулеметники – затримані. Один з них – 22-річний громадянин Російської Федерації, мешканець Алтайського краю”, – ідеться в офіційному повідомленні.

В якості трофеїв бійці 93 омбр взяли зброю, яка вироблена та стоїть на озброєнні в армії Російської Федерації, зокрема гвинтівку СВД 1994 року випуску з пластмасовими прикладом та цівкою; спорядження нового зразка, розроблене для російських диверсійних груп, та інші речі.

Наразі щодо затриманих проводить слідчі дії СБУ.

“Їх господарі – терористична організація «ЛНР» – відмовилася визнавати затриманих, назвавши їх “курсантами Харківського інституту МВС”, – зазначає Клочков.

“Повідомляю, що підрозділи 93 омбр забезпечені всім необхідним згідно встановлених норм. Проблемні питання, які не дозволяють виконати будь-яке поставлене бойове завдання, – відсутні.
А деяким «військовим експертам»-журналістам радив би оперувати не чутками, а дійсними фактами”, – заявив полковник Клочков, коментуючи допис Юрія Бутусова у “Фейсбуці”.

Нагадаємо, він спирався на джерела в 93-й бригаді і писав також про нестачу пального і осколкових гранат до гранатометів СПГ.

Читайте також:
ЗСУ взяли в полон чотирьох бойовиків, з них один росіянин.
Двох диверсантів ліквідовано, – штаб АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна