ПАРЄ ухвалила зміни до свого регламенту, щоб з ганьбою звільнити президента Аграмунта

 

Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію щодо процедури відставки чинного президента Педро Аграмунта.
Як передає УНІАН, голосування відбулося 27 червня після дебатів, яким передував виступ доповідачки з питання внесення змін до регламенту ПАРЄ, соціалістки зі Швейцарії Ліліан Морі Паскер.

Всього в голосуванні взяло участь 197 членів ПАРЄ, з яких 154 підтримали внесення змін до регламенту Асамблеї.

Як зазначає “Європравда“, таким чином ПАРЄ отримує можливість звільнити діючого президента через “втрату довіри до нього”, для цього необхідно мати дві третини голосів.
В разі, якщо процедура завершилася успішно, її наслідки не обмежуються звільненням. Представник керівництва, звільнений в особливому порядку, позбавляється “автоматичних” посад у ключових органах ПАРЄ і в майбутньому не зможе отримати статус почесного члена та почесного президента Асамблеї.
Також ця особа довічно не зможе брати участь у подальших виборах президента, віце-президента або керівника чи заступника керівника будь-якого комітету.

Як повідомляла “Новинарня“, у березні президент ПАРЄ Педро Аграмунт відвідав Сирію на літаку РФ разом з делегацією російських депутатів, на яких поширюються санкції. Після цього в ПАРЄ почали вимагати його звільнення.
Однак Аграмунт відмовився подавати у відставку, а процедури відкликання президента у ПАРЄ немає.
28 квітня Бюро ПАРЄ більшістю голосів висловило недовіру Аграмунту та відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви і проводити іншу діяльність на посаді президента ПАРЄ.

2 червня Регламентний комітет ПАРЄ схвалив проект резолюції щодо можливості імпічменту президента та віце-президента Асамблеї.
25 червня недовіру Аграмунту підтвердила група Європейської народної партії, до якої він належить.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна