Парубій: Новий законопроект щодо Донбасу передбачає єдиний штаб для збройних сил і ВЦА

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що робоча група завершить у найближчі тижні підготовку тексту законопроекту про новий формат АТО і реінтеграцію ОРДЛО. Про це інформує “5-й канал”.

Спікер ВР зазначив, що повного тексту документа поки ще немає, але робоча група вже визначилась з основними його положеннями.

“На сьогодні ще йде обговорення і дискусія. Я думаю, що ми зможемо до останнього пленарного тижня [поточної сесії] вийти на сам законопроект.
Я нагадаю вам його ключове положення: створення єдиного оперативного штабу по управлінню і військовими, і ВЦА (військово-цивільними адміністраціями). Він передбачає формат ведення всіх військових дій, зберігаючи усі демократичні процедури, саме того, що не дозволяє проводити сьогодні закон про воєнний стан”, – зазначив Парубій.

Читайте також:
РНБО розгляне законопроект для відновлення державного суверенітету над окупованим Донбасом, – Геращенко

У Раді майже готовий законопроект про зміну АТО

Нардеп озвучив деталі законопроекту про переформатування АТО: воєнний стан і звільнення Донбасу

Порошенко прокоментував ідею Турчинова припинити АТО

Як інформувала “Новинарня“, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв’ю ЗМІ заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.

Нагадаємо, антитерористична операція без введення воєнного стану була започаткована указом в.о. президента України Олександра Турчинова 14 квітня 2014 року.
Ноообраний президент Петро Порошенко тоді оголошував намір закінчити АТО за два тижні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна