МВС запускає проекти з реабілітації постраждалих від ПТСР, – Аваков

 

МВС запускає низку проектів з реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому.

Про це повідомив агенції “Інтерфакс-Україна” міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише “Українська правда“.

За його словами, зокрема, в листопаді цього року планується відкрити медичний центр для реабілітації воїнів, які отримали контузії від вибухів.

“Вже запущена програма з реабілітації контужених для людей, які отримали контузії від вибухів. Ми робимо медичний центр. Це спеціальний центр, який буде розташований у Київській області, на який вже виділено бюджет цього року”, – сказав Аваков.

Він зазначив, що МВС планує представити свої проекти з реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому на РНБО, підкресливши, що комплексна програма з їхньої реабілітації, на його думку, повинна мати “державне значення”.

“Це комплексна програма, яка повинна мати державне значення… У цілому наше бачення проекту ми запропонуємо для РНБО. Думаю, що Олександр Валентинович (Турчинов, секретар РНБО) зможе потім запропонувати якісь комплексні заходи”, – сказав Аваков.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше у своїй статті “Стратегія гібридного миру” для “УП” Аваков навів дані, згідно з якими з початку російської агресії було зареєстровано близько 500 випадків самогубств учасників бойових дій після повернення з АТО.

Читайте також:

Війна за ветерана. Як суспільство й держава борються за психологічну адаптацію учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна