Патруль ОБСЄ обстріляли в Золотому

 

23 червня патруль СММ ОБСЄ у Золотому Луганської області потрапив під обстріл, що вівся орієнтовно з боку бойовиків “ЛНР”.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у вечірньому звіті місії.

Спостерігачі ОБСЄ не вказують, хто саме стріляв, але зазначають, що вогонь вівся з південного сходу.

У повідомленні зазначено: “23 червня патруль СММ патруль, що складався з двох бронемашин із шістьма спостерігачами, перебував у житловому районі в контрольованому уряді н.п. Золоте-4, приблизно за 300 м на північ від району розмежування Золоте (60 км на північний захід від Луганська). Всі члени патруля перебували поза транспортними засобами. О 10:38, менш ніж за хвилину, патруль почув черги вогню високої інтенсивності зі стрілецької зброї (приблизно від 50 до 100 пострілів), два вибухи після пострілів із міномета калібру 82 мм і три постріли з автоматичного гранатомета типу АГС, все приблизно за 100 м на південний схід (від розташування спостерігачів).

О 10:42 члени СММ почули три чи чотири черги з великокаліберного кулемета, а потім незліченні черги зі стрілецької зброї за 150-200 м на південний схід.

Принаймні один постріл, як видається – з південного сходу, спричинив чіткий свист від прольоту над головами, так низько, що члени патруля SMM пригнулися. В той самий час мусила нагинатися жінка, що перебувала на вулиці за 10 м.

Спостерігачі попрямували в свої автомобілі й покинули цей район, прямуючи на захід, в контрольовну урядом зону за 300 м на північ від району розмежування Золоте. По дорозі члени СММ побачили військових Збройних сил України, які спрямовували зброю на південь, в бік зони розмежування Золоте, та два транспортні засоби ЗСУ (зелені позашляховики), що на високій швидкості прямували в бік Золотого-4.

О 10:46 патруль СММ досяг вершини пагорба, за 1 км на північ від контрольно-пропускного пункту, звідки він побачив білий дим, що піднімається за 3 км на південний схід – згідно з оцінкою, всередині зони розмежування Золоте. Патруль благополучно повернувся на свою базу в Сєвєродонецьку і поінформував Спільний центр контролю і координації (СЦКК) про інцидент”.

Як відомо, “Золоте-4” (місцеві називають його “Шахта Родіна”) біля міста Золоте Луганської області – фактично “сіра” зона, не підконтрольна ні Збройним силам України, ні бойовикам ОРЛО. У жовтні 2016 року там відбулося розведення військ згідно з домовленостями в Мінську.

Читайте також:
За минулий тиждень в зоні АТО загинули четверо цивільних, – Хуг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна