Південнодонбаський водогін знову відновили після обстрілів

 

Південнодонбаський водогін відновлений після обстрілів та запрацював на повну потужність.
Про це повідомила українська сторона СЦКК.

“15 червня пуско-налагоджувальні роботи на Південнодонбаському водоводі були завершені. Насосна станція першого підйому водоводу знову працює на повну потужність та забезпечує водою населення Донбасу”, – сказано в повідомленні.

Ця станція є одним із найважливіших вузлових об’єктів у системі водопостачання регіону, зазначає СЦКК, та, як і інші критичні екологічні об’єкти цивільної інфраструктури Донбасу, перебуває під особливою увагою керівництва АТО щодо недопущення будь-яких порушень режиму припинення вогню, навіть коли ЗСУ мають потребу відкрити вогонь у відповідь.

“Всі ці об’єкти мають постійні гарантії безпеки з боку Збройних сил України, в той час як з боку НЗФ ОРДО такі гарантії відсутні. Тому важко передбачити, скільки часу насосна станція зможе працювати в штатному режимі”, – наголошує українська сторона СЦКК.

Як відомо, 10 червня в результаті бойових дій у Ясинуватському районі поблизу села Василівка на непідконтрольній Києву території сталося пошкодження двох високовольтних ЛЕП і трансформаторної підстанції, що призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону.
Ця насосна станція забезпечує водою чотири фільтрувальні станції на підконтрольній Україні території: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха), Старокримську №1 та №2 (м. Маріуполь).
Відтак без централізованого водопостачання кілька днів жили 72 населених пункти (388 тисяч осіб) у Покровському, Селидовському, Волноваському, Добропільському, Мар’їнському районах області й смт Олександрівка.
Виведеня водоводу із строю відбулося наступного дня після його відновлення, пов’язаного з попередні обстрілом. Сторона бойовиків покладає відповідальність за обстріли на Україну.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна