Рідним передали знайдені в ДАПі та ідентифіковані фрагменти тіл трьох “кіборгів”

 

У рамках гуманітарного проекту “Евакуація 200” рідним передали ідентифіковані фрагменти тіл українських військових, які загинули під час оборони Донецького аеропорту.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України.

Ці “кіборги” були поховані раніше, ще 2015 року. Однак тепер за результатами судових молекулярно-генетичних експертиз було встановлено, що їм належать декілька фрагментів тіл, які були згодом доставлені до Дніпропетровського обласного бюро судмедекспертизи з Донецького аеропорту.

Це військовослужбовці Збройних сил України:

  • сержант Марченко Олексій Володимирович
    загинув 20 січня 2015 р. під час оборони Донецького аеропорту, похований на Лук’янівському цвинтарі м. Київ;
  • солдат Бузенко Володимир Петрович
    загинув 19 січня 2015 р. під час оборони Донецького аеропорту, похований в селищі Великий Кучурів Сторожинецького району Чернівецької області;
  • солдат Савчук Петро Васильович
    загинув 20 січня 2015 р. під час оборони Донецького аеропорту, похований у місті Червоноград Львівської області.

“Відділом пошукової роботи управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України спільно зі співробітниками національного військово-історичного музею України та старшим слідчим СУ ГУ НП в Дніпропетровській області підполковником поліції Ольгою Жатовецькою протягом двох діб було організовано доставку цих останків до рідних домівок та проведено їх поховання”, – інформує сайт Міноборони.

“Досить складно було провести даний захід, оскільки нікому не хотілося знову турбувати рідних та ворушити їх душевні рани від втрати близьких людей. Але ми повинні зробити так, щоб кожний загиблий був похований у себе на Батьківщині, тому вчинити інакше ніхто з нас не міг”, — зазначили в управлінні СІМІС ЗСУ.

Читайте також:
Де поховані герої АТО. УІНП оприлюднив статистику й інфографіку

У Києві перепоховали комбрига, який загинув під час прориву
з Іловайського котла і донедавна був неідентифікований

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна