Заступник Вагнера, герой РФ Андрій Трошев, потрапив у витверезник із картами Сирії і 5 млн. рублів

 

Заступник голови приватної воєнної компанії “Вагнера”, герой Росії Андрій Трошев з 5 млн. рублів в кишені госпіталізований у безконтактному стані до однієї з лікарень Петербурга ймовірно після алкогольного отруєння. Крім грошей, у нього знайшли карти Сирії та рознарядку на покупку двох десятків наметів, передає “Фонтанка”.

Швидка підібрала чоловіка біля будинку пізно ввечері 5 червня. Чоловіка доставили до лікарні, але, судячи з усього, представитись він виявився не спроможним.

Медики виявили у нього документи на ім’я Андрія Трошева, 5 мільйонів рублів і 5 тисяч доларів готівкою, географічні карти Сирії, розрахункові листи зі зброї та електронний квиток на літак в Краснодар. Пояснень від пацієнта домогтися не вдалося. Лікарі сповістили поліцію.

За інформацією “Фонтанки”, полковник поліції РФ у відставці Трошев – один із найближчих співробітників Дмитра Уткіна, відомого як “Вагнер”, якого журналісти називають командиром російських найманців у Сирії. Крім того, ПВК “Вагнера” брала участь у військовій агресії РФ проти України. Також Трошев – бойовий офіцер, ветеран Афганістану й Чечні, нагороджений найвищими нагородами РФ.
У Кремлі з Уткіним, Трошевим та іншими героями Росії нещодавно зустрічався президент Путін.

Читайте також:
Путін сфотографувався разом із “Вагнером” та його ПВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна