Українці дратуються, коли європейці не знають про нашу війну, але самі не помічають значно більші війни, – Свистович

 

Михайло Свистович
громадський активіст, учасник різних Майданів, блогер

(FB)

Більшість українців дратуються, коли європейці нічого не знають про нашу війну і взагалі не знають, що в нас досі йде війна. Але винними у цьому вважають тупих європейців.

А європейці такі самі, як українці. Що ці дратівливі українці знають про інші війни у світі? Переважна більшість нічого про переважну більшість війн. Але чомусь вимагають від інших більше, ніж від себе.

От про які війни знає пересічний українець? Про Сирію та Ірак хіба що. І вважає, що у світі найбільші війни – в нас і на Близькому Сході. Або що найбільше війн ведуть мусульмани.

А насправді найбільші війни – в Африці, якщо брати кількість жертв. І перед по вбивствах ведуть країни, де вбивають найбільше християни. Ну, може не більше, але співмірно з найбільшими війнами у мусульманських країнах. А хто про це знає? Майже ніхто.

От у Центральноафриканській республіці у сутичках між християнами і мусульманами за останні два тижні загинуло 300 людей, 100 тисяч втекли зі своїх будинків. В 40-тисячному місті Бріа за три дні населення зменшилось на 80%. Також християни там вбили п’ятьох солдатів місії ООН, яка врятувала від християнських переслідувань тисячу мусульман з обложеної мечеті.

І це я ще про Конго не пишу. Там все набагато гірше.

Але українці вважають, що всіх у світі має насамперед цікавити саме наша далеко не найбільша і не найгарячіша війна.

Читайте також:
Біля берегів Африки пірати атакували судно з росіянами й українцями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна