Біля берегів Африки пірати атакували судно з росіянами й українцями

 

На судно під панамським прапором Saronic Breeze напали пірати у водах Беніну (захід Африки) поблизу найбільшого міста країни Котону.

Як повідомляє Maritime Bulletin, оператором судна є грецька компанія, в екіпажі – двоє українців та 18 громадян Росії.

“27 листопада судно активувало тривожну кнопку, після чого зв’язок з ним було втрачено. 28 листопада судно було помічено таким, що дрейфує за декілька десятків миль від місця нападу. І нарешті, 29 листопада, як стало відомо сьогодні, 30 листопада, пірати покинули судно у водах Нігерії, прихопивши із собою трьох заручників з екіпажу, швидше за все, старший комсклад”, – сказано в повідомленні.

Тепер, за даними бюлетеня, почнеться торгівля за заручників, платити буде судновласник.

“Зазвичай це (торгівля) триває 2-3 тижні, рідко більше. У всіх відомих випадках захоплення моряків-заручників нігерійськими піратами вони викуповувалися, і звільнялися живими та здоровими”, – наголошують експерти МВ.

Посольство Беніну в РФ підтвердило факт захоплення судна з росіянами на борту в Африці, але зазначило, що це сталося поза територіальними водами країни, зазначає ТАСС.
Бенін на схожі межує з Нігерією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна