Противники податку на авто з іноземними номерами перекрили вулицю Грушевського біля ВР

 

Учасники акції протесту проти запровадження податку для власників автомобілів з іноземною реєстрацією сьогодні, 25 травня, перекрили рух на ділянці по вулиці Грушевського в Києві.

Як повідомляє УНІАН, учасники акції залишили на дорозі свої автомобілі, внаслідок чого неможливий рух транспорту на ділянці вулиці Грушевського від готелю “Київ” до перетину з Шовковичною (тобто навпроти Верховної Ради).

Водночас інші автомобілісти мали змогу завертати як на Шовковичну, так і на Липську. Деякі учасники цієї акції групами стоять біля автомобілів.

Напередодні активісти громадської організації “Авто євро сила” мітингували під парламентом, вимагаючи не ухвалювати законопроект про введення щорічної плати за користування автомобілем з іноземними номерами.

Відповідний проект закону зареєстрував у ВР голова фракції “Народного фронту” Максим Бурбак. Документом передбачено, що авто з іноземною реєстрацією, які заїжджають на територію України, повинні платити за використання доріг. Запропонована сума – 2 євро в день чи 7 євро за тиждень.

У січні цього року представники ГО “Авто євро сила” блокували в’їзди до Києва і палили покришки, щоб привернути увагу влади до розмитнення автомобілів, придбаних за кордоном.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна