На Харківщині завершують споруджувати “Стіну” на кордоні

 

У Харківській області в ці дні завершать зводити інженерно-технічні об’єкти, що отримали назву «проект «Стіна». Про це повідомив голова ДПСУ Віктор Назаренко.

Загалом в області збудували 273 км протитранспортних ровів і 83-кілометровий загороджувальний паркан, проклали 47 км контрольно-слідових смуг і 153 км рокадних доріг, інформує “Україна молода”.

Прикордонники отримали чотири бойові модулі, технічне оснащення яких дозволяє виявити порушників за кілька кілометрів і прибути на місце НП за 15 хвилин.

Із цією ж метою на кордоні розгорнули систему оптико­електронного спостереження й збудували опорні пункти, пристосовані для ведення ближнього бою.

Цього року на облаштування кордону Кабмін передбачив у бюджеті 200 мільйонів гривень.
Поки що ДПСУ отримано близько 30 мільйонів, що дозволило підрядним організаціям завершити роботу на Харківщині.

За словами Назаренка, надалі роботи буде продовжено в Сумській і Чернігівській областях.

Як повідомляла “Новинарня“, у 2014 році Кабмін під керівництвом Арсенія Яценюка прийняв рішення відгородитися від Російської Федерації складними фортикаційними спорудами. Вартість проекту, що отримав назву “Європейський вал” (“Стіна”), була оцінена у 8 мільярдів гривень. Згодом суму зменшили удвічі, кардинально змінивши і сам проект.
Найбільше коштів – 400 мільйонів гривень – у ДПСУ отримали в 2015 році. Тоді ж перенесли термін реалізації проекту – з 2018-го на 2020 рік – через невчасне й неповне фінансування проекту.

ЗМІ інформували про розкрадання на проекті.

Читайте також:
Харківські прикордонники прозвітували про облаштування “Стіни”
в умовах браку коштів

З проектом “Стіна” не все гладко, – голова НАБУ Ситник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.