Прокуратура Швеції закрила справу проти засновника Wikileaks

 

Прокуратура Швеції заявила про припинення розслідування проти засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа за обвинуваченням у зґвалтуванні. Про це повідомляє Reuters.

“Головний прокурор Маріанна Ню прийняла рішення припинити попереднє розслідування у відношенні Джуліана Ассанжа, підозрюваного у зґвалтуванні”, – йдеться у заяві прокуратури.

У червні 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні і залишається там.

У 2015 році у Швеції зняли три з чотирьох звинувачень у скоєнні злочинів сексуального характеру із Джуліана Ассанжа через закінчення терміну давності обвинувачень.

Варто зазначити, що спеціальна група ООН офіційно визнала безпідставним переслідування засновника WikiLeaks і незаконним позбавлення його свободи.

WikiLeaks – міжнародна організація, яку 2006 року заснував австралієць Джуліан Ассандж, що займається витоками скандальної таємної інформації та її подальшою публікацією на своєму сайті. Джерела інформації залишаються анонімними.
Наймасовіший витік стався наприкінці листопада 2010 року, коли на сайті з’явилося понад 250 тисяч листів дипломатів США, часто – компрометуючих.Сотні документів стосуються України.

Читайте також:
Обама помилував інформатора WikiLeaks

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна