У лютому 2014 року утікач Янукович повертався з РФ в Україну, – прокуратура

 

Українське слідство встановило особистості російського генерала та охоронця президента РФ Володимира Путіна, які організовували переправлення президента-втікача Віктора Януковича до Росії у лютому 2014 року.
Про це заявив прокурор департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Олексій Донський в інтерв’ю російській “Новій газеті”.

Донський повідомив, що Янукович у лютому 2014 року – після втечі з “Межигір’я” – повертався в Україну і таким чином двічі тікав до Росії військовим транспортом РФ.

“Перший раз – у ніч з 22 на 23 лютого 2014 року. Із селища Урзуф Донецької області, що на узбережжі Азовського моря, його разом із Клюєвим (Андрієм, главою адміністрації президента), частиною особистої охорони і супроводжуючими особами (співмешканкою Любов’ю Полежай) двома вертольотами ВС Росії перекинули в Єйськ (Ростовської області). Як ці вертольоти не виявили українські прикордонники – питання відкрите”, – сказав прокурор.

“На території Російської Федерації Янукович перебував 10-12 годин, зробив внутрішній переліт по країні, з Єйська в Анапу (Краснодарський край), вже на військово-транспортному літаку. Чи зустрічався з кимось із російської влади, на сьогодні не доведено”, – додав Донський.

Прокурор розповів, що близько 13:00 по Києву 23 лютого Янукович вилетів з Анапи у Крим – військовий аеродром Гвардійське під Сімферополем, який тоді орендував Чорноморський флот Росії.

“У Криму, на базі флоту, перебував до ночі з 23 на 24 лютого, і вже тоді військовим кораблем ЧФ відправився знову на територію Федерації. У нас є доказ щодо генерала російської армії, що керував операцією переміщення Януковича з Донецької області в Краснодарський край і звідти до Криму. Встановлено і особистість людини з охорони президента Росії. Ці двоє курирували групу виконавців, одночасно координуючи їх дії з начальником охорони Януковича Кобзарем і співробітником охорони Бернацьким”, – сказав Донський.

Як писала “Новинарня“, засідання Оболонського райсуду Києва у справі про держзраду Януковича перенесено на 18 травня.

Читайте також:
Справа про держзраду: Янукович написав два листи
з проханням ввести війська РФ в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна