Уряд відповів Путіну, який заявив, ніби Україна неспроможна провести Євробачення

 

“Збій у програмах російських пропагандистів: Путін заявив, що ми “не здатні” провести Євробачення-2017, а Україна його УЖЕ успішно провела!” – так віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна.

“Злостива заява Путіна про “неспроможність провести” Євробачення лише підтвердила: Україна справді провела Євробачення-2017 на найвищому рівні”, – заявив Кириленко у “Твіттері” 15 травня.

Раніше цього дня Володимир Путін заявив, що відмова Росії від участі у пісенному конкурсі “Євробачення-2017” у Києві була правильною, оскільки, на його переконання, сьогоднішня київська влада нібито неспроможна проводити такі заходи.

“Що стосується “Євробачення” — ті, хто хотів подивитися, завжди могли зробити це в інтернеті. А те, що наші структури, залучені в цей процес, відмовилися брати участь – думаю, що вчинили правильно. Тому що, на мій погляд, сьогоднішня київська влада не в змозі проводити заходи подібного роду”, — заявив Путін на прес-конференції за підсумками візиту в Китай.

Зазначимо, що керівник пісенного конкурсу “Євробачення” Ян Ула Санд цього ж дня відзначив надзвичайно високий рівень організації конкурсу в Києві.

Росія бойкотувала конкурс у Києві через те, що СБУ закрила в’їзд у країну російській співачці-інваліду Юлії Самойловій, яка раніше порушувала українське міграційне законодавство під час поїздки до Криму.

Як повідомляла “Новинарня“, бюджет “Євробачення-2017” склав 855 мільйонів гривень.

Переможцем конкурсу став представник Португалії Сальвадор Собрал.

Президент Петро Порошенко скасував свій запланований похід на фінал “Євробачення” через загибель мирних мешканців Авдіївки внаслідок обстрілу міста бойовиками “ДНР”.

Читайте також:
Порошенко: Росії потрібна не участь у “Євробаченні”, а провокація

ДПСУ не пустила в Україну ще двох кореспондентів Євробачення з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.