Глави МЗС Євросоюзу підтримали продовження санкцій щодо Росії, – Клімкін

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін свідчить, що глави зовнішньополітичних відомств країн ЄС під час зустрічі з ним заявляли про підтримку продовження тиску на РФ і продовження санкцій. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Відбулася дуже змістовна зустріч із міністрами закордонних справ Європейського Союзу. Дуже змістовна, тому що ми встигли обговорити і питання безпеки з дуже потужними месиджами щодо України, підтримки і продовження тиску на Росію. Усі присутні на зустрічі чітко підтримали необхідність продовження послідовного тиску і, звісно, продовження санкцій”, – розповів Клімкін.

“Ми говорили про те, яким чином ми маємо відреагувати на останні дії Росії в окупованому Донбасі, ми говорили про те, яким чином ми маємо реагувати на останнє погіршення ситуації з безпекою, на загибель мирних громадян”, – додав він.

Клімкін зазначив, що підтримка ЄС “була і залишається фундаментальною для того, щоб Україна могла відбутися як європейська і демократична держава”, і дії ЄС у плані тиску на РФ у частині продовження санкцій дуже важливі.

Востаннє ЄС продовжував економічні санкції проти РФ 15 грудня 2016 року – ще на півроку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна