ЄС продовжив санкції проти Росії ще на півроку. Порошенко вітає й дякує

 

Лідери країн Євросоюзу ухвалили рішення продовжити ще на шість місяців економічні санкції проти Росії. Про це з посиланням на європейські дипломатичні джерела повідомляє Reuters.

“Лідери Європейського Союзу погодилися в четвер (15 грудня) продовжити економічні санкції проти Росії за агресію проти України  на шість місяців, до середини 2017 року, говорять дипломати”, – йдеться в повідомленні.

Агенція зазначає, що таке рішення ЄС було очікуваним.

Новину прокоментував президент України Петро Порошенко.

“Ми вітаємо одностайне рішення ЄС продовжити секторальні та економічні санкції стосовно Росії, починаючи з 31 січня 2017 року. Я щиро вдячний за непохитну єдність та солідарність європейських лідерів у питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включно з Кримом”, – сказано у “Фейсбуці” Порошенка.

“Незважаючи на маніпуляції та гібридну пропаганду, Росії не вдалося уникнути відповідальності за триваючу агресію на Донбасі та небажання виконувати Мінські домовленості.
Росія має також заплатити високу ціну за жахливі військові злочини, які нею підтримуються та вчиняються в Сирії, передусім у місті Алеппо”, – додав президент України.

Нагадаємо, що термін дії чинного рішення про продовження санкцій проти РФ спливає 31 січня 2017 року.

Як відомо, президент Європарламенту Мартін Шульц запевнив, що санкції Європейського Союзу проти Росії не скасують доти, поки не буде повного виконання Мінських угод.

Читайте також:
Клімкін: Санкції проти РФ мають зберігатися аж до повернення Криму

У Франції праймеріз “республіканців” виграв кандидат, який хоче зняти санкції з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна