Порошенко прозвітував про виконання своєї “безвізової” обіцянки

Він зазначив, що 17 травня у Страсбурзі в Європарламенті в його присутності підпишуть відповідний законодавчий акт, потім це рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу, і за 20 днів по тому воно набуде чинності.

“Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів – для безвізових короткострокових поїздок”, – заявив Порошенко.

“Зникнуть черги в посольства та візові центри. Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників”, – наголосив Порошенко.

Президент вважає, що “безвіз” – це “гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави”.

“Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору”, – сказав він.

Петро Порошенко зазначив, що шлях до “безвізу” був непростим, українці мали здійснити низку реформ під час війни, а друзі нашої держави у Євросоюзі – протидіяти “численним спробам російського лобі заблокувати наш “безвіз”.

“Я безмежно вдячний всім, завдяки кому зміг виконати одну із основних передвиборчих обіцянок”, – сказав Порошенко.

За його словами, рішення Ради Євросоюзу – історичне: “Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої  подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому”.

“Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!” – додав Порошенко.

Як відомо, глава держави раніше давав обіцянки щодо впровадження для українців безвізового режиму з ЄС, починаючи з 2015 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна