На карти Венеціанського острова влада Києва хоче витратити 1,250 млн. грн., протягнувши через тендер свою фірму

 

КП “Київський центр розвитку навколишнього середовища” поміж свят оголосило аукціон на виготовлення топографо-геодезичних матеріалів Венеціанського острова (Гідропарк). Карти зеленої зони площею 187 га, за задумом комунальників, повинні обійтися киянам в 1 мільйон 250 тисяч гривень. Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Оголошення про проведення аукціону було розміщено лише в п’ятницю, 28 квітня, перед травневими святами. А дата проведення торгів призначена на 11 травня. Тобто в потенційних учасників аукціону практично не було часу на підготовку і подачу необхідної документації.

З опублікованої на сайті інформації видно, що 4 травня у потенційних учасників до організаторів, КП “Київський центр навколишнього середовища”, виникли питання.

“Закупівля оголошена 28.04.2017 р. Відповідно до Закону про тендерну закупівлю стаття 21, пункт 3, “термін для подання пропозицій конкурсних торгів не може бути менше, ніж 20 робочих днів з дня опублікування оголошення про проведення процедури відкритих торгів на веб-порталі уповноваженого органу”. Підкажіть на яких підставах термін подачі пропозицій обумовлений в 10.05.2017 р.? ” – сказано в одному з коментарів.

В іншому коментарі говориться, що до учасників застосовані дискримінаційні вимоги. Це свідчить про те, що “аукціон” влаштовано під одного, заздалегідь визначеного, переможця.

Як відомо, комунальне підприємство “Київський центр розвитку навколишнього середовища” було створено у 2014 році. Тоді було багато претензій до мера столиці Віталія Кличка, який раніше обіцяв закривати неефективні комунальні підприємства, а не відкривати нові.
Керівником новоствореної комунальної структури нібито на конкурсній основі став власник фірми “Профітнес консалтинг”, що займається консультуванням у сфері спортивних послуг, Денис Півнєв. До жовтня минулого року все підприємство складалося з двох осіб персоналу – власне Півнєва і його заступника. Зараз штат Центру розширено до шести чоловік.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна