З 10 травня НБУ має очолити Яків Смолій

Із середи, 10 травня, обов’язки голови Нацбанку виконуватиме перший заступник голови НБУ Яків Смолій.
Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявила представниця президента в парламенті Ірина Луценко.

“На сьогодні, якщо Валерія Гонтарева йде у відпустку (а вона за місяць оголосила про те, що має намір подати у відставку 10 травня), я думаю, що виконувати обов’язки й зараз тримати Нацбанк у своїх руках буде її перший заступник Яків Смолій”, – зазначила Луценко.

Також вона зазначила, що “якщо виникне така необхідність, Гонтарева прийде (до Верховної Ради) і буде звітувати”.

“Вона нікуди не тікала на другий день [після оголошення про намір піти у відставку]. Чи збирається вона прийти в парламент? Збирається. На всі запрошення парламентарів вона приходила і звітувала”, – заявила Ірина Луценко.

З її слів, перерва в роботі парламенту протягом місяця призвела до того, що президент Петро Порошенко ще не зміг провести політичні консультації щодо кандидатури на нового посаду голови НБУ.

За даними деяких ЗМІ, Гонтарева, яка 10 квітня написала заяву на звільнення з 10 травня, після травневих свят мала намір піти у тривалу відпустку.

Читайте також:
Нацбанк після Гонтаревої може очолити Тігіпко, екс-заступник Азарова, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна