Нацбанк після Гонтаревої може очолити Тігіпко, екс-заступник Азарова, – ЗМІ

 

Колишній заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко є однією з основних фігур, які розглядаються на посаду наступного голови Національного банку України. Про це повідомляє DT.UA з посиланням на власне джерело.

За даними видання, останнім часом Тігіпко досить близький до президента Петра Порошенка і посвячений у комерційну діяльність останнього.

Відомо також, що в четвер, 20 квітня, Сергій Тігіпко залишив посаду голови свого АТ “ТАСкомбанк” і був призначений на посаду голови наглядової ради цього банку.

Нагадаємо, Сергій Тігіпко вже очолював Нацбанк України в 2002-2004 роках, його заступником був Арсеній Яценюк. У 2004 році Тігіпко керував офіційним штабом Віктора Януковича на виборах президента.
На виборах президента 2010 року Тігіпко несподівано посів третє місце з 13% голосів, відтак у 2010-2012 роках був віце-прем’єр-міністром з питань соціальної політики в уряді Миколи Азарова.
2011 року Тігіпко розпустив свою партію “Сильна Україна” і став заступником голови Партії регіонів, обіймав цю посаду до квітня 2014-го (у тому числі під час Майдану).
На виборах президента в 2014 році Тігіпко набрав 5,2%.
Його основний бізнес-актив – фінансово-промислова група ТАС.

Читайте також:
Гонтарева оголосила дату відставки з НБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна