В Естонії за шпигунство на 5 років посадили росіянина Зінченка

 

В Естонії Харюський повітовий суд засудив до п’яти років ув’язнення  30-річного громадянина Росії Артема Зінченка за незаконну співпрацю з військовою розвідкою РФ. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Естонії, пише “Український тиждень”.

За даними прокуратури, Зінченка завербували в Головному розвідуправлінні РФ у 2009 році. З 2013 року аж до затримання він активно брав участь в оперативно-тактичній роботі, спрямованій проти безпеки Естонії.

Зазначається, що переважно його завданням був збір інформації про об’єкти державної безпеки і життєво важливі об’єкти на території Естонії, а також про пересування військової техніки сил оборони Естонії і союзників на території країни. Зінченку також доручали добувати зразки військової техніки, наприклад, засобів зв’язку.
За наявною інформацією, зібрані відомості і зразки Зінченко періодично передавав працівникам ГРУ як за допомогою засобів зв’язку, так і під час особистих зустрічей у Санкт-Петербурзі.

“Зінченко є громадянином Росії, який проживає в Естонії з 2013 року на підставі дозволу на проживання”, – йдеться у повідомленні.

На прес-конференції 12 квітня генеральний директор поліції безпеки Естонії Арнольд Сінісалу повідомив, що чоловіка, який співпрацював з ГРУ, затримали 9 січня.

Читайте також:
Літак із главою МЗС РФ Лавровим порушив повітряний простір Естонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна