Перемогу на виборах президента Франції здобуває Еммануель Макрон, Ле Пен його вже привітала

 

У другому турі виборів президента Франції, що відбувся 7 травня, впевнено лідирує Еммануель Макрон. Після підрахунку 80% бюлетенів лідер руху “Вперед” набирає 63,7% голосів, а його суперниця, представниця “Національного фронту” Марін Ле Пен, — 36,3%.

Приблизно про такий же відрив Макрона від конкурентки свідчили й дані екзит-полів. Попри вже майже безсумнівний програш, Ле Пен може похвалитися рекордним для своєї ультраправої партії результатом.

Кандидатка від “Нацфронту” офіційно визнала свою поразку і побажала переможцю Макрону “успіхів у боротьбі з величезними викликами, які чекають на нього”, пише Le Figaro.

Повідомляється також, що чинний президент Франції Франсуа Олланд в телефонній розмові “тепло привітав” Макрона з перемогою.

Привітання на адресу фактично обраного наступника Олланда написав і президент України Петро Порошенко.

“Вибір французького народу – це яскраве свідчення перемоги програми Європи свободи над альтернативною Європою націоналізму. Україна завжди буде надійним партнером Франції на цьому шляху!
Вітаю Еммануеля Макрона з обранням ерезидентом Французької Республіки і дякую за безкомпромісну підтримку України в умовах російської агресії.
З цією перемогою Україна здобула надійного союзника у Нормандському форматі, в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності”, – зазначається на офіційній сторінці Порошенка у “Фейсбуці“.

Читайте також:

Макрон: Я не буду підкорятися диктату Путіна, на відміну від Ле Пен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна