На Донеччині урочисто перепоховали майже сотню військових, загиблих у ІІ Світовій війні

 

З нагоди Дня пам’яті та примирення на Донеччині перепоховали останки 86 радянських військовослужбовців часів ІІ Світової війни, знайдених на території області. Урочистий захід відбувся 3 травня в селі Тетянівка Слов’янського району за участі керівництва Донецької обласної держадміністрації.

“Донині віднаходимо солдатські могили часів Другої світової війни. Сьогодні в селі Тетянівка, біля Святогірська, перепоховали недавно віднайдені останки наших воїнів, які загинули тут, на Донецькій землі, у 1941-43 роках”, – повідомив у соцмережі голова ОДА Павло Жебрівський.

За його словами, жодного із 86 воїнів не вдалось ідентифікувати.

“Документально вони так і числитимуться «зниклими безвісти». Але принаймні сьогодні вони поховані з молитвою і з усіма належними військовими та громадянськими почестями”, – зазначив Жебрівський.

“Спочивайте з миром, Солдати! Сьогодні Вашу святу справу звільнення рідної землі від віроломного і жорстокого окупанта продовжують Ваші нащадки. А, можливо, й реальні внуки”, – додав голова ОДА й ВЦА.

Захід пройшов за участі військовослужбовців Збройних сил України та молодих людей у формі червоноармійців.

Вони заносили домовини до нової могили, облаштованої поруч із Братською могилою радянських часів.

Світлина від Павла Жебрівського.

Читайте також:
Чому не слід святкувати 9 травня. “Уявіть собі, що Новоросія перемогла, і…”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.