Українці на вихідні масово їдуть до Криму. Росія гальмує чергу на адмінмежі

 

Перед травневими святами на контрольних пунктах на в’їзд до окупованого Криму з українського боку утворилися великі черги автомобілів. Як інформує “Новинарня“, таку ситуацію спричинив великий наплив охочих потрапити на море на вихідні, а також дії російської сторони, що гальмували проходження контролю.

У суботу станом на 09:30 черга легкових автомобілів, які прямували з материкової України у Крим, становила на КПВВ “Чонгар” близько 200 машин. Невдовзі виникли також черги машин на КПВВ “Каланчак” і Чаплинка”.

“Контрольні служби окупантів на своїх пунктах пропуску повільно здійснювали пропуск транспортних засобів на півострів – за годину вони оформляли по 4-5 автомобілів, що призвело до їх накопичення”, – повідомляв “Укрінформ“.

У неділю о 10:00 черга автомобілів до Криму становила на Чонгарі близько 60 машин. “Виникла ще одна проблема: окрім машин, російські служби суттєво сповільнили також пропуск пішоходів, в результаті чого на КПВВ “Чонгар” з’явилася також і черга пішоходів – близько 40 осіб”, – ідеться в повідомленні.

До вечора в неділю черги зменшились. 

“У неділю станом на 16:00 ситуація із пропуском транспортних засобів та пішоходів, які прямують через КПВВ “Чонгар” з материкової України в тимчасово окупований Крим, майже повністю стабілізувалася – тут зникли черги як транспортних засобів, так і пішоходів”, – розповіла помічник начальника Бердянського прикордонного загону – начальник прес-служби Неля Доценко.

За її словами, російські службина своєму пункті пропуску на Чонгарі, найвірогідніше, збільшили кількість співробітників, які здійснюють пропускні операції, та стали швидше пропускати транспортні засоби і пішоходів на півострів.

Доценко повідомила, що на двох інших КПВВ, “Каланчак” і Чаплинка”, станом на 16:00 в очікуванні в’їзду на півострів перебували відповідно близько 30 автівок та 5 автівок.

“Черг пішоходів на цих двох КПВВ немає”, – зазначила речниця.

На території Херсонщини на адміністративній межі з тимчасово окупованим Росією Кримом розташовані три контрольні пункти в’їзду-виїзду – “Чаплинка” і “Каланчак” (Каланчацький район) та “Чонгар” (Генічеський район).

Читайте також:
На КПВВ “Каланчак” затримали дезертира з Криму,
який вирішив повернутися до сім’ї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна