На хабарі затримали “свободівця” з Київської облради. У голови – обшук

 

Прокуратура й СБУ затримали на хабарі в розмірі 10 тисяч доларів депутата Київської обласної ради, голову постійної комісії з питань екології Максима Запаскіна, який обраний від ВО “Свобода”. Про це повідомляє прес-служба прокуратури столиці.

Таку суму депутат вимагав від директора одного з підприємств Київщини за погодження очолюваною ним комісією проекту рішення обласної ради щодо надання підприємству дозволу на користування надрами, а також за вжиття заходів щодо прийняття цього рішення на сесії облради.

Зловмисника затримали після отримання ним другої частини неправомірної вигоди у сумі 6 тисяч доларів та прийняття облрадою обіцяного рішення.

На даний час в приміщенні Київської обласної ради та за місцем проживання фігуранта проводяться обшуки, передає “УП. Життя”.

Крім іншого, СБУ проводить обшуки у кабінеті голови облради Ганни Старикової.

“Ганна Старикова закрилася у кабінеті, усіх видворили з приймальні. Близько 15 депутатів від “Батьківщини” намагалися прорватися до Старикової в кабінет. Але їх туди не пропускає СБУ. Бо там обшуки”, – сказав співрозмовник “УП”.

Голова регламентної комісії облради Роман Титикало пояснив: “Обшук проходить у зв’язку з затриманням Максима Запаскіна. СБУ шукає рішення і документи, пов’язані з цими речами – з наданням дозволу на користування надрами за хабар”.

Він додав, що Стариковій стало зле.

Читайте також:
За розкрадання затриманий
перший заступник голови Шевченківської РДА в Києві Андрєєв,
“безсрібник” із Кропивницького

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна