Настав час перейти до економічної реабілітації територій, забруднених через аварію на ЧАЕС, – Турчинов

 

Прийшов час перейти до практичних заходів щодо економічної реабілітації та розвитку територій, які зазнали радіоактивного забруднення після аварії 1986 року на Чорнобильській АЕС. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов у зверненні 26 квітня з нагоди 31-ї річниці з дня аварії на ЧАЕС, інформує прес-служба РНБО.

Серкретар Радбезу зазначив, що “роки, які минули з дня ядерного апокаліпсису, не послабили біль від втрат та страждань. Ми не маємо забувати про співвітчизників, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи: учасників ліквідації наслідків аварії, тих, хто втратив свої домівки, хто втратив здоров’я та працездатність, хто потребує посиленого соціального захисту”, – сказав він.

Турчинов додав, що “прийшов час перейти до практичних заходів щодо створення належних умов для економічної реабілітації та розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення”.

“Разом з усім світом маємо докласти зусиль, аби не допустити повторення страшної техногенної катастрофи!” – резюмував секретар РНБО.

Читайте також:
На ЧАЕС завершилось зведення арки над зруйнованим енергоблоком. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна