На ЧАЕС завершилось зведення арки над зруйнованим енергоблоком. ВІДЕО

 

Президент Петро Порошенко на Чорнобильській атомній станції взяв участь у заходах із нагоди завершення зведення арки над зруйнованим в 1986 році енергоблоком №4. Про це йдеться у повідомленні Порошенка у “Фейсбуці”, інформує “Новинарня“.

“Чорнобильський реактор № 4 тепер благополучно накритий через 30 років після катастрофи 1986 року і в результаті дивовижного інженерного подвигу”, – йдеться у повідомленні ЄБРР у “Твіттері“.

Зі слів Порошенка, арка над об’єктом “Укриття” найбільша в світі рухома конструкція, яка будувалась людством.

Заввишки нова арка 110 метрів. Будувалася 10 тисячами будівельників. Вартість понад 4 мільярди. У будівництві цієї арки взяли участь 30 країн.

Також він подякував країнам-вкладникам Чорнобильського фонду “Укриття”, країнам G7, ЄБРР за солідарність з Україною.
“Ніхто не міг уявити, що Чорнобиль буде не найважчим випробуванням для України”, – сказав Порошенко та наголосив, що арку будували в умовах російської агресії.

Читайте також:
Порошенко на ЧАЕС розповів, як Україна захищає атомні станції
від можливих атак “гібридних” терористів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна