Зона АТО: понад 40 обстрілів, ЗСУ відкрили вогонь у відповідь

 

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. За минулу добу, 21 квітня, підрозділи російсько-окупаційних військ здійснили 41 провокаційний обстріл позицій Збройних сил України. Двоє українських захисників отримали поранення, інформує прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку по опорних пунктах наших військ під Новотроїцьким ворог гатив з мінометів калібру 120 мм. Захисників Мар’їнки накривав вогнем танків, 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів. Морських піхотинців поблизу Водяного та Гнутового обстрілював з гранатометів та стрілецької зброї, а поруч Лебединського – з протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру. По опорних пунктах морпіхів поблизу Широкиного противник вів вогонь зі стрілецької зброї. У районах населених пунктів Лебединське та Мар’їнка також діяли ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 та 82 мм противник накривав позиції поруч Троїцького. Міномети калібру 82 мм застосовував поблизу Кам’янки. З озброєння БМП, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів гатив по оборонцях Пісків. По захисниках Авдіївки, шахти «Бутівка» та Зайцевого бив з гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів, а позиції під Невельським обстріляв зі стрілецької зброї. У районі Шахти «Бутівка» виявляли свою активність ворожі снайпери.

На Луганському напрямку по опорних пунктах поблизу Кримського ворог вів вогонь з автоматичних гранатометів, мінометів калібру 120 та 82 мм. Гранатомети різних систем та стрілецьку зброю застосував по позиціях в районі Станиці Луганської та населеного пункту Жовте.

Аби подавити вогневу активність ворога під час обстрілу позицій поруч населеного пункту Жовте, наші військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь зі стрілецької зброї, зазначили у штабі.

Читайте також:
72-га бригада назвала імена бійців, загиблих 20 квітня під Авдіївкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна