Порошенко нагадав британським силовим міністрам про Будапештський меморандум

 

Президент Петро Порошенко в Лондоні під час зустрічі з держсекретарем у закордонних справах Великої Британії та справах Співдружності Борисом Джонсоном і британським міністром з питань збройних сил Майком Пеннінгом обговорив посилення двостороннього військового співробітництва та розвитку економічного співробітництва.

Співрозмовники обговорили розвиток подій на Донбасі. Йшлося про важливість дотримання режиму санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов’язань в рамках мінського процесу і відновлення територіальної цілісності України.

“Обговорювалися також питання продовження британської технічної та фінансової допомоги Україні, а також посилення двостороннього військового співробітництва з метою протистояння російської агресії”, – йдеться в повідомленні прес-служби Банкової, оприлюдненому ввечері 19 квітня.

“Президент України висловив подяку британській стороні за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Було зазначено, що, як одна з країн-гарантів незалежності України за Будапештським меморандумом, Великобританія може зіграти важливу роль в забезпеченні безпеки в Україні”, – зазначили в прес-службі АП.

 

Окрему увагу було приділено економічній співпраці та початку діалогу з метою спрощення візового режиму для громадян України.

Було домовлено про проведення 6 липня в Лондоні міжнародної конференції з реформ в Україні. Йшлося також про посилення взаємодії в сфері кібербезпеки і протидії пропаганді.

“Представники силового блоку уряду Великої Британії заявили, що вихід країни з Європейського Союзу не позначиться на рівні співпраці між Британією і Україною”, – наголошується в повідомленні.

Читайте також:
Мей запропонувала Порошенку участь у “цілій низці” реформ в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна