Нацрада заборонила в Україні телеканал Multimania

Російський телеканал Multimania TV вилучено з переліку програм, дозволених для ретрансляції в Україні. Як передає “Новинарня“, про це повідомила Національна рада України з телебачення і радіомовлення.

На засіданні 20 квітня Нацрада ухвалила рішення вилучити телеканал Multimania TV з переліку іноземних програм для ретрансляції провайдерами програмної послуги в Україні.

На сайті каналу відсутні будь-які відомості про те, що телеканал латвійський, натомість розміщуються тільки російські дозвільні документи, зокрема свідоцтво про реєстрацію та ліцензія Роскомнагляду.

Також зафіксовано трансляцію каналом російськомовної неідентифікованої комерційної інформації (реклама або спонсорська інформація), тоді як, відповідно до українського рекламного законодавства, заборонено трансляцію іноземних телепрограм, що містять рекламу і походять з країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення та не є країнами ЄС.

“Український регулятор звернувся до Національної ради з питань електронних медіа Латвійської Республіки за роз’ясненням стосовно ситуації з європейською юрисдикцією телеканалу «Multimania TV», на що отримав відповідь, що 1 грудня 2016 року ліцензію ТОВ «VOXELL BALTIC» (Латвія) на мовлення для програми «Multimania» було анульовано”, – інформує Нацрада.

Читайте також:
НацрадаТБ попередила канал “Беларусь 24” про можливе відімкнення в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна