НацрадаТБ попередила канал “Беларусь 24” про можливе відімкнення в Україні

 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення своїм листом поінформувала директора телеканалу “Беларусь 24” Олександра Мартиненка про виявлені в ефірі телеканалу порушення законодавства України та просить їх усунути. Про це повідомили у прес-службі Нацради.

Зокрема, в ефірі однієї з програм телеканалу було зображено карту України без Криму, що свідчить про підтримку агресивних дій Російської Федерації щодо України в частині анексії півострова. Крім того, телеканал транслює упереджену інформацію про поточну ситуацію в Україні, не дотримуючись загальноприйнятих журналістських стандартів.

“Так, 26 лютого в інформаційно-аналітичній програмі “Главный эфир” не був дотриманий баланс поглядів на окремі політичні події в Україні, що призвело до однобокого їхнього висвітлення”, – йдеться у повідомленні Нацради.

Регулятор просить білоруського мовника увідповіднити зміст програм, що транслюються, вимогам законів України про телебачення та інформацію.

“У разі ігнорування вимог українського законодавства регулятор рада буде змушена розглянути питання про припинення ретрансляції програми “Беларусь 24″ на території України”, – попередили в раді.

Читайте також:
Із 13 лютого канал “Дождь” вилучається з українських кабельних мереж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна