В Україні почали підготовку до створення системи сертифікації оборонної продукції за стандартами НАТО

 

В Україні почалася підготовча робота зі створення національної системи сертифікації оборонної продукції за стандартами НАТО.

Як повідомила “Ліга оборонних підприємств України”, заходи щодо створення оптимальних умов для переходу української оборонної промисловості на стандарти НАТО і розвитку національної випробувальної й сертифікованої лабораторної бази обговорювали під час наради, яка відбулася днями на базі Державного науково-випробувального центру ЗС України за участі віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, керівництва Військово-наукового управління Генерального штабу ЗС України, ДНВЦ ЗСУ, а також керівників державних і приватних оборонних підприємств.

Під час обговорення було констатовано “низку фінансових і організаційних проблем, які супроводжують цей процес”, а також озвучено пропозиції, спрямовані на захист інтересів національних виробників озброєнь і військової техніки та мінімізацію ризиків у разі переходу українського ОПК на стандарти НАТО.

Читайте також:
Посол США: Америка допоможе Україні впроваджувати стандарти НАТО в оборонці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна