У Харкові соратника Медведчука винесли з міськради за руки й за ноги. ВІДЕО

 

Охоронці міського голови Харкова Геннадія Кернеса під час сесії міськради 19 квітня силою вивели із зали колишнього депутата Андрія Лесика, який є соратником Віктора Медведчука.
При цьому Лесик повідомив, що домігся в суді скасування рішення міської ради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

Як інформує “Інтерфакс-Україна”, інциденту передувала словесна перепалка між Кернесом і Лесиком, після чого останній зайняв трибуну і вимагав включити йому мікрофон для виступу.

“Прошу не знущатися над законом. Не робіть дурниць, які ви робите в місті Харкові. Так, Дід Мороз був, є і буде, і сьогоднішня погода тому підтвердження. Запам’ятайте, так і буде”, – сказав Андрій Лесик, якого цитує “Восточный дозор”.

У відповідь Кернес назвав його “клоуном”.

“Я просив би вас, шановний клоун під назвою Дід Мороз, піти туди, звідки ви прийшли. Я прошу вас не заважати роботі Харківської міської ради”, – заявив мер.

Геннадій Кернес оголосив перерву в сесії на 10 хвилин, однак щойно Лесик звільнив трибуну, продовжив сесію.

Коли Лесик став перекрикувати заступника міського голови Харкова Тетяну Таукешеву, яка доповідала проект змін до бюджету, охоронці Кернеса підійшли до Лесика і винесли його із зали, тримаючи за руки й ноги.

“Він має право перебувати в сесійній залі саме в кріслі депутата тільки після того, як він стане депутатом. На сьогоднішній день є рішення міської виборчої комісії про те, що Юрій Медведєв є депутатом замість вибулого Лесика. Рішення суду, яке має Лесик на руках, не зобов’язує нас включити його в депутатський корпус”, – пояснив депутатам свою позицію Кернес.

Він проігнорував вимоги депутатів від “Самопомочі” пояснити, на якій підставі і хто саме усунув Лесика із залу.

“Лесик прийшов спеціально зірвати сесію Харківської міської ради. Я вважаю, що люди, які є в тому числі правоохоронцями, виконали свій обов’язок, культурно прибрали Лесика”, – сказав міський голова.

Андрій Лесик під дверима сесійної зали. Фото Надії Шостак

У коридорі Лесик – без черевика і шкарпетки на одній нозі – ліг на підлогу, емоційно звинуватив охоронців в тому, що вони “вивернули йому ногу” та викликав поліцію.

Як відомо, 11 травня року проросійський політик Андрій Лесик, обраний за списком партії “Відродження”, був виключений із мерської фракції “За Харків, за Відродження”. За словами Геннадія Кернеса, дії Лесика суперечать рішенням позиції партії та її фракції, а сам він займається популізмом і самопіаром.
17 травня на позачерговій сесії міськради  Лесик був позбавлений депутатських повноважень.
Улітку він намагався стати депутатом Верховної Ради, балотуючись до парламенту по прифронтовому округу, центром якого є Станиця Луганська.

26 грудня Дзержинський райсуд Харкова в повному обсязі відмовив Лесику в задоволенні позову щодо повернення мандата.
Але 30 березня 2017 року Харківський апеляційний адмінсуд частково задовольнив скаргу Лесика на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

Андрій Лесик є членом організації “Український вибір”, очолюваної кумом Путіна Віктором Медведчуком.
Він неодноразово виступав з проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема пропонував відновлювати економічні зв’язки з Росією, виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО, тощо.

9 травня 2016 року під час церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталася сутичка через георгіївську стрічку в Лесика.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна